Få mer tid i stallet

By: admin | Date: 1.04.2019 | Categories: Hästar, Ridning, Tips

Som hästtokig hade det bästa varit att få bo i stallet, men du har andra ansvarsområden i livet som stjäl din tid med hästarna. Med några ändringar i vardagen kan du få ut mer tid i stallet och göra det du tycker är roligast i livet. 

Städa mindre

Med Nox kan du överlämna husstädningen till dem istället för att spendera flera timmar i veckan på att dammsuga och våttorka. För ett tillägg kan de även ta hand om din tvätt. Städning är ett nödvändigt ont som bara kan göras på fritiden. Om du istället anlitar ett företag kan du få städhjälp upp till en gång i veckan. Varje vecka kostar mer men samtidigt behöver du inte beställa lika många timmar vid varje tillfälle. Mellan gångerna behöver du bara plocka undan från golv och bordsytor så städarna kommer åt att rengöra.

Involvera partner, barn eller vänner

Beroende på din livssituation kan du involvera dem som står dig närmast i hästlivet. Dina barn kan rida tillsammans med dig, eller så kan du övertala din partner att följa med stallet. Om du kan få någon i din närhet att gilla hästlivet behöver du inte boka in separata tider för att vara med hästarna eller att umgås med familjen. Att ta med barnen ger även din partner lite avlastning i vardagen. Turas om att ta med barnen på era egna hobbys.

Tjäna pengar

Om du kan tjäna pengar på hästarna eller stallverksamheten, kan du gå ned i arbetstid på ditt vanliga jobb eller sluta helt och hållet. Du kan erbjuda ridlektioner till barn och vuxna, anordna utflykter på hästrygg eller hyr ut plats i stallet till andra hästägare. När du får in en stabil inkomst varje månad kan du prata med arbetsgivaren om att gå ned i arbetstid, något som inte är självklart att du får göra men väl värt att diskutera.