För dig med stort hästintresse

By: admin | Date: 14.08.2020 | Categories: Hästar, Tips

Det är många som har ett stort hästintresse och kanske flera dagar i veckan får möjlighet att rida. Har man egen häst så är man nog medveten om allt arbete som det är att sköta om sin häst. Det måste vara daglig översyn och hästen ska ryktas och den ska få sin mat.

Det är inte alla som har möjlighet att ha egen häst. Men det finns många hästgårdar där man regelbundet kan få komma och rida. Det ingår då också att man sköter om den häst man ridit. Det ska mockas i stallet och se till så att hästen har det så bra som den bara kan få.

Äger man en egen häst så får man se till att skaffa sig det som krävs för att rida. Förutom utrustning till hästen så behöver du som ryttare viss utrustning. Hjälm och ridstövlar kanske det är det första som man tänker på. Men det finns även säkerhetsvästar som kan hjälpa till vid eventuella olyckor.

Om man inte har ridit tidigare så kan det vara en fördel att börja på en ridskola. Dessa finns runt om i vårt avlånga land. Där så får man lära sig allt som har med hästar att göra. Både hur man hanterar en häst men också hur man rider. Du får borsta och ta hand om den häst som är med vid din lektion. På så sätt så kommer du hästen riktigt nära och ni skapar en relation.